Om denne side


Med denne hjemmeside har vi realiseret en længe næret drøm om at digitalisere Anders Mallings ’Dansk Salmehistorie’ for på den måde at gøre det store værk tilgængeligt for enhver.


Anders Mallings salmehistorie er et monumentalt værk, der siden udgivelsen 1962-78, har været et uomgængeligt referenceværk inden for hymnologien i Danmark. Det består af fem bind med kommentarer til de enkelte salmer, to bind med salmedigterbiografier og et bind om de mange salmebøger gennem historien.


Bag siden står salmer.dk og Salmehistorisk Netværk med sognepræst Morten Skovsted i spidsen.


Projektet er realiseret med velvillig støtte fra en række fonde og Stiftsråd.
Se hvem der har støtte projektet på listen her.


Denne hjemmeside rummer de otte bind fra salmeværket i deres fulde længde, men artiklerne til de enkelte salmer er ligeledes at finde under 'Kommentarer' ved de respektive salmer på salmer.dk.


Desuden indgår Mallings salmedigterbiografier under 'Biografier' på salmer.dk, og endelig er der på artikelsiden sammesteds lagt en række artikler op om de væsentligste salmedigere og salmeudgivelser.


ANDRE SALMEHISTORISKE RESSOURCER


Bemærk, at Salmer.dk og Salmehistorisk Netværk også har andre ressourcer for de hymnologisk interesserede.


  • Man kan tilmelde sig i Salmehistorisk Netværk, der blandt andet står for et Hymnologisk Sommermøde. Indmelding, der er gratis, kan foretages til formand Peter Albek Noer på pno@km.dk.

  • www.salmehistorisk.dk finder man Salmehistorisk Netværks hjemmeside, som blandt andet rummer digitale udgaver af samtlige numre af 'Hymnologiske Meddelelser, 1971-2019.

  • I vores artikeldatabase findes der hundredvis af artikler, både artikler, der er skrevet til salmer.dk samt et væld af artilker fra Hymnologiske Meddelelser, 1971-2020.